Hoofdcontent

Citytrainer Oosterhout

Oosterhout zoekt JOU! Meld je nú aan op deze pagina, volg de gratis cursus en train jouw stad!

 

Uitleg Citytrainer worden? Contact Aanmelden Uitleg voor aanbieders

Wat is (een) Citytrainer?

Citytrainer zet jongeren en volwassenen in hun talent. Jou dus!

Citytrainer helpt deelnemers hun creatieve, sportieve, organisatorische en sociale talenten aan te scherpen en in te zetten. Daardoor wordt de kracht van de stad bereikbaar. Dit maakt Citytrainer tot een  ‘life changing project’.

Veel jonge mensen hebben het druk, jij vast ook. Je verdeelt je tijd tussen vrienden, school, hobby’s, vrije tijd en ondertussen moet je ook nog nadenken over je toekomst. Maar wat als je alles kan combineren?

Als Citytrainer ben jij hét sportieve en culturele gezicht van jouw stad! De cursus leert je zelfstandig sportieve en culture activiteiten te organiseren en begeleiden, met én voor jouw vrienden. Niemand weet beter dan jijzelf aan welke activiteiten er behoefte is, wat vernieuwend en uitdagend is en hoe je elkaar op de hoogte houdt in jouw omgeving. Op deze manier kun je iets terug doen voor jouw stad, wijk of vereniging. Inzetten op je talenten en op die manier iets betekenen voor anderen, dat is de kracht van Citytrainers!

Hoe werkt het?

Wij helpen jou alles uit je talent te halen. De Citytrainer cursus is een gratis cursus, waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen. Je neemt deel aan 9 bijeenkomsten van ongeveer 3 uur. Je hebt geen tijd om stil te zitten, want tijdens deze praktijklessen gaan we al actief aan de slag! Onderwerpen die tijdens de lessen aan bod komen zijn onder andere:

  • Presenteren
  • Lesopbouw
  • Aanpassen van activiteiten
  • Conflicthantering
  • Kennis over doelgroepen
  • Werving en selectie
  • Sportieve en culturele activiteiten organiseren

Als je de theorie succesvol hebt afgerond, ontvang je een Bewijs van Deelname. Met het Bewijs van Deelname op zak ga je in de praktijk aan de slag. Bij een sportaanbieder, vereniging, welzijnsorganisatie en/of wijk- en vakantie-activiteiten doe je 15 uur praktijkervaring op. Onder begeleiding van een coach organiseer je een sportieve activiteit of een cultureel event. Je wordt onder andere beoordeeld op houding en uitvoering van deze activiteit. Kom maar op met jouw sociaal, sportief en organisatietalent!

Start cursus Citytrainer najaar

In januari 2024  start de eerste bijeenkomst Citytrainer. Dit zal waarschijnlijk plaats gaan vinden op woensdag van 16:00 tot 18:00 uur.
Locatie: Gymzaal Markkant (Markkant 3, 4906 KB Oosterhout)

 

En dan?

Een Citytrainer is in staat om sportieve en/of culturele activiteiten of evenementen te organiseren en te begeleiden. Wanneer de theorie en praktijk succesvol afgerond zijn, krijg je een erkend certificaat en mag je je officieel Citytrainer noemen. Dan mag je ‘los’ in de wijk met je eigen toffe ideeën! Samen met professionals uit de stad ga je dan vette sportieve en/of culturele evenementen vol adrenaline organiseren. Organisaties van evenementen weten jou ook te vinden, waardoor je een sportieve en positieve bijdrage kan leveren aan je stad of wijk. 

Resultaat voor jou

Het staat goed op je CV. Je weet beter je weg te vinden in het sport- of culturele veld. Je spreekt gemakkelijker bedrijven, verenigingen of instellingen aan wanneer je ruimte, advies of hulp nodig hebt bij je eigen creatieve plannen.

Wil jij een Citytrainer worden? 

Ben jij minimaal 14 jaar oud en kun je zelfstandig werken? Schrijf je dan in! Of je nou zelf aan voetbal, tennis of hockey doet of graag bezig bent met cultuur zoals theater, dans of graffiti . Dat maakt niet uit! Alles kan! Na jouw inschrijving volgt een kennismakingsgesprek waarin je samen met de cursusleiders kijkt waar jouw wensen en talenten liggen!

Nog twijfels?

Ben jij nog niet helemaal overtuigd en wil je toch graag meer informatie over wat citytrainer voor jou kan betekenen?

Bekijk het onderstaande filmpje van buurgemeente Breda. Hier komen een aantal citytrainers aan het woord en vertellen ze wat citytrainer hen heeft gebracht.

Vergeet niet onze Facebookpagina en Instagrampagina te checken om te zien wat er allemaal speelt rondom citytrainers en hoe zij zich inzetten in Oosterhout!

    www.facebook.com/citytrainer-oosterhout

 www.instagram.com/citytrainer_oosterhout

 Meer informatie

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Kay de Jong, projectleider Citytrainer Oosterhout. Ik kan jullie alles vertellen over de cursus!

   

  Kay de Jong
  Trainer Project Citytrainer
  06-43541995
  citytrainer@oosterhout.nl

 

 

Aanmelden

Vul het onderstaand formulier in als jij de nieuwe Citytrainer van Oosterhout wilt worden!
We nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op!

Let op! vul bij opmerking* in waarom jij graag citytrainer wilt worden.

Onze Citytrainers komen naar je toe!

Voor de deelnemers van de Citytrainer cursussen is de praktijkperiode een hele belangrijke ervaring. Onze Citytrainers komen naar je toe, ze komen iets halen en brengen!

Deelnemers leren zelfstandig sportieve en culturele activiteiten te organiseren en begeleiden. Voor hen een kans om meer te doen met hun creatieve en sportieve talent. Voor de stad een nieuwe bron van sociale en maatschappelijke activiteiten. En voor organisaties en verenigingen goed opgeleide, jonge vrijwilligers.

Praktijkervaringsplaats. Onderdeel van Citytrainer is een praktijkervaring van 15 uur binnen een organisatie of vereniging. Een ervaren trainer of coach begeleidt de Citytrainer, geeft feedback en beoordeelt de Citytrainer. Voorafgaand aan de praktijkervaring van de Citytrainer wordt er een infoavond voor de praktijkbegeleider van de organisatie/verenging georganiseerd.

We willen hiervoor graag met jullie een samenwerking aangaan.

Geïnteresseerd? Laat ons dan weten met wie we gericht contact op kunnen nemen.

Meer informatie? Neem contact op met Kay via citytrainer@oosterhout.nl