Hoofdcontent

Stadsfotograaf

 

UPDATE oktober 2021:

De wedstrijd is afgelopen. Marco Broos is de Stadsfotograaf Oosterhout voor de komende 2 jaar.

 

 

Oosterhout is op zoek naar dé stadsfotograaf van deze mooie stad. Kun jij goed foto’s maken met je smartphone of met een fotocamera? Doe dan mee met fotowedstrijd en wie weet word jij dit jaar de Stadsfotograaf van Oosterhout!

 

Wie wordt Stadsfotograaf Oosterhout 2021-2022?

Het Initiatief Stadsfotograaf Oosterhout (ISO) gaat samen met de gemeente Oosterhout op zoek naar een Stadsfotograaf Oosterhout. Iedereen vanaf 18 jaar en ouder die op wat voor manier dan ook verstand heeft van fotograferen én in Oosterhout woont, kan meedoen.

 

Wat doet de stadsfotograaf?

De Stadsfotograaf Oosterhout brengt iedere maand Oosterhout op eigen wijze in beeld. Het is een eretitel waarbij het werk van de stadsfotograaf zichtbaar wordt via de communicatiekanalen van de gemeente Oosterhout. Ook krijgt de stadsfotograaf één jaar lang begeleiding aangeboden van het ISO.

In 2020 werd de eerste verkiezing voor de Stadsfotograaf gehouden. Daarbij werd Silvia Struik-Dohmen door het publiek gekozen tot de eerste stadsfotograaf van Oosterhout.

 

Wedstrijd

De wedstrijd Stadsfotograaf van Oosterhout 2021-2022 bestaat uit meerdere rondes. In de eerste ronde krijgt iedereen dezelfde foto-opdracht. Uit al deze deelnemers kiest de jury vijf kandidaten die in de tweede ronde een aantal specifieke foto-opdrachten moeten uitvoeren. De tweede ronde bestaat uit deelrondes, waarbij kandidaten kunnen afvallen. Een aantal van de opdrachten worden op locatie in Oosterhout georganiseerd. Voor de opdrachten in de tweede ronde is het overkoepelende thema ‘duurzaamheid’ (in de breedste zin van het woord). Dit thema is het uitgangspunt voor heel opdracht 2. De resultaten van de uitgevoerde opdrachten worden beoordeeld door een vakjury. De jury selecteert de twee kandidaten die voor de titel genomineerd worden. Tijdens de derde ronde kiest het publiek wie van de twee genomineerden de Stadsfotograaf van Oosterhout moet worden. Het publiek kiest de winnaar op basis van de foto’s die de genomineerden bij de laatste opdracht hebben gemaakt. Deze foto’s worden tentoongesteld in bibliotheek Theek5 in de Bussel en via www.inoosterhout.nl/stadsfotograaf/stemmen gepubliceerd. Het publiek kan zowel op papier als digitaal stemmen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking begin oktober.  


AANMELDEN            INFORMATIE             FOTOWEDSTRIJD           STEMMEN