Hoofdcontent

Stadsfotograaf

Oosterhout is op zoek naar dé stadsfotograaf van deze mooie stad. Kan jij goed foto’s maken met je smartphone of met een fotocamera? Doe dan mee met fotowedstrijd en wie weet word jij dit jaar de Stadsfotograaf van Oosterhout!


Wie wordt Stadsfotograaf Oosterhout 20/21?

Op initiatief van Nora Kruik gaat de gemeente Oosterhout samen met de initiatiefneemster op zoek naar een Stadsfotograaf Oosterhout. Iedereen die op wat voor manier dan ook verstand heeft van fotograferen én in Oosterhout woont, kan meedoen. De Stadsfotograaf Oosterhout brengt iedere maand Oosterhout op eigen wijze in beeld. Het is een eretitel waarbij het werk van de stadsfotograaf  exposure krijgt via de communicatiekanalen van de gemeente Oosterhout. Ook wordt de stadsfotograaf een jaar lang gecoacht door de commissie Stadsfotograaf Oosterhout.

 

Expositie

Inmiddels hebben 5 genomineerden fotografen de laatste foto-opdracht gemaakt. Hun werk wordt van 1 tot 30 september tentoongesteld in bibliotheek Theek 5. Op 1 september 2020 wordt de expositie om 17.00 uur officieel geopend. Wil je daarbij zijn? Bestel dan je kaartje door een mail te sturen naar stadsfotograaf@inoosterhout.nl. Na de officiële opening is iedereen tussen 2 en 30 september welkom om de eindopdracht van de fotografen te bekijken. Dit kan je doen in de bibliotheek Theek 5 of online op https://www.inoosterhout.nl/stadsfotograaf/fotowedstrijd.

 

Stemmen

Vanaf 1 september om 17.00 uur kan je online stemmen op jouw favoriete fotograaf. Kan je niet online stemmen? Dan kan je gebruik maken van het papieren stemkaartje dat je kan krijgen in de bibliotheek Theek 5. Zowel online als in Theek 5 kan je tot en met zondag 27 september stemmen. 

 

En de winnaar is....

Op 30 september 2020 maken we om 17.00 uur bekend wie dé stadsfotograaf van Oosterhout is. Wil je graag bij dat feestelijke moment zijn? Dan kan je een van de 40 kaartjes bestellen via stadsfotograaf@inoosterhout.nl.

 

De wedstrijd in het kort
Deelnemers melden zich aan en leveren uiterlijk 14 april 2020 vijf afdrukken in van hun mooiste foto’s. Na de eerste jurering door de commissie, maken de genomineerden een extra opdracht. Inwoners van Oosterhout en de commissie kiezen uit deze genomineerden de uiteindelijke winnaar. Op 30 september 2020 maakt Nora Kruik samen met wethouder Clemens Piena dé Stadsfotograaf van Oosterhout bekend.