Hoofdcontent

Wie zijn wij?

MOOVE is een organisatie die sportbeoefening en activiteiten voor Oosterhouters faciliteert. Sport is echter al lang geen doel op zich meer. Sport wordt steeds meer ingezet als instrument om maatschappelijke doelen te bereiken en is het een belangrijke bijdrage aan de volksgezondheid.

Maar sport en bewegen leveren ook een bijdrage aan de voorkoming van maatschappelijk isolement, plezier hebben in bewegen, het bevorderen van integratie, zinvolle dagbestedingen voor mensen zonder werk en mensen met beperkingen en het tegengaan van overlast. In die zin is sport een belangrijk instrument bij de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Sport kan daarnaast ook een belangrijke bijdrage leveren in het preventief jeugdbeleid en kan het een belangrijke rol spelen in de vroegtijdige signalering van problemen bij de jeugd.

Wat doen we:
MOOVE faciliteert en stimuleert sporten en bewegen voor alle inwoners van de gemeente Oosterhout. Ook voor hen bij wie bewegen minder vanzelfsprekend is. Dit met als belangrijkste doel de gezondheid van de Oosterhoutse inwoners te bevorderen, maar ook om maatschappelijke doelstellingen te behalen (zoals het voorkomen van isolement, bevorderen van sociale integratie en eenzaamheid tegen te gaan).

MOOVE werkt zowel wijkgericht als stedelijk, zodat overal verbindingen kunnen worden gelegd; “Wij faciliteren veilig sporten...

Aanstaande activiteiten:

Vanaf 2 oktober - 15:30 uur (34x)
6 t/m 11 jaar
30 april - 09:00 uur
12 t/m 18 jaar
30 april - 09:00 uur
8 t/m 12 jaar
30 april - 13:00 uur
10 t/m 12 jaar
30 april - 13:00 uur
12 t/m 18 jaar
1 mei - 10:00 uur
9 t/m 12 jaar