Hoofdcontent

Projecten

De gemeente Oosterhout maakt zich hard voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen, een samenleving waarin mensen zich verbonden voelen. Hoe? Door zoveel mogelijk partijen en mensen in Oosterhout met elkaar te verbinden, op sport-, cultuur- en welzijnsgebied. Dit doen we door middel van het programma de Brede Buurt. Moove is een van de partners die verbonden is aan de Brede Buurt.

Nienke Heerius van Moove:
'Het gaat erom dat alle kleine motortjes in de wijk gaan draaien, dat we mensen aan elkaar verbinden zodat ze dingen in de wijk voor elkaar krijgen. De gemeente ondersteunt initiatieven en zwengelt aan. Samen speuren we naar wat mensen in de wijken van Oosterhout willen en nodig hebben. Menskracht is daarbij superbelangrijk!'


Voorbeeldprojecten

 

Junior Sportcoach

Moove organiseert het hele jaar door activiteiten voor kinderen. Hoe leuk is het als je als kind zelf kunt meehelpen bij deze activiteiten? Super natuurlijk, want je ontmoet iedereen in de wijk. En handig voor later, want je leert er ontzettend veel.


 

Dagbesteding

Dit mooie beweegproject voor senioren met dementie en alzheimer wordt door de deelnemers ook wel ‘hersengym’ genoemd. Want, het gaat niet alleen over bewegen, maar is ook gericht op het trainen van de hersenen. Het project is zo succesvol dat we er inmiddels 4 dagen per week mee bezig zijn!

 

Flitsend februari

Als inwoners van Oosterhout gaan we samen een kwartetspel maken! Leg met je mobiele telefoon vast waar jij trots op bent in jouw wijk.
Of dat ene markante punt dat aangeeft: ik ben thuis. Dat ene mens, dat zo onlosmakelijk verbonden is met waar jij woont!


 

Heb je zelf een leuke succesvolle activiteit georganiseerd en wil je dit graag met andere delen? Of heb je een idee voor een activiteit maar weet je niet goed hoe je dit gerealiseerd kunt krijgen? Neem dan contact met ons op.